Bel ons
Menu Sluit

Terugblik op mini-symposium ‘Schouder’

Op dinsdag 18 maart vond in Uithoorn het eerste Orthopedie mini-symposium plaats, met als thema ‘de schouder’. Het symposium werd georganiseerd door de werkgroep ‘Big Five Orthopedie’ en is de start van een reeks over veelvoorkomende orthopedische klachten in de eerstelijn. Het doel van deze symposia is om kennis te verbeteren en delen in de eerstelijn en een brug te slaan naar een inhoudelijk goede samenwerking met de tweedelijn.

Huisartsen, fysiotherapeuten en specialisten uit de regio namen deel. De middag kenmerkte zich door inhoudelijke bijdragen en levendige discussies, waarmee een waardevolle brug werd geslagen tussen de eerste- en tweedelijn. Sprekers waren o.a. orthopeed Klaas Auke Nouta (Amstelland Ziekenhuis), schouderorthopeed Tjarco Alta en sportarts Floor Kappelhoff (OLVG).

Het volgende symposium, over knieklachten, is in november.

Aanbod welzijnsactiviteiten in Uithoorn

Benieuwd naar naar welke welzijnsactiviteiten je een patiënt kunt doorverwijzen? Ontdek het aanbod in Uithoorn, afgestemd op de zes verschillende dimensies van Positieve Gezondheid.

Pilot valpreventie in Uithoorn gestart

Sinds 1 mei 2025 is de pilot Valrisicobeoordeling (VRB) gestart in WSV Uithoorn. Deze pilot is gericht op het vroegtijdig signaleren en aanpakken van valrisico’s bij patiënten met een verhoogde kans op vallen.

Binnen de pilot delegeert de huisarts de uitvoering van de valanalyse aan een gecertificeerde fysio- of oefentherapeut. Deze therapeut voert de analyse uit en koppelt de bevindingen, conclusies en het bijbehorende advies terug aan de huisarts. Op basis daarvan beslist de huisarts of verdere behandeling of doorverwijzing nodig is. Drie maanden na de analyse volgt een evaluatie, waarbij de valanalist samen met de patiënt bespreekt in hoeverre de gegeven adviezen zijn opgevolgd.

Amstelland Zorg verzorgt de declaratie van de prestatie bij de zorgverzekeraar.

Leefstijl in BENU-apotheek Waterlinie

Preventie krijgt steeds meer aandacht binnen de farmacie. Door het hele land zetten ruim 500 leefstijlapothekers en 148 assistenten zich in om mensen te helpen gezonder te leven, met minder medicatie en meer regie over hun eigen gezondheid.

Ook BENU Apotheek in de Waterlinie is zo’n leefstijlapotheek die de beweging van ziektezorg naar gezonde zorg actief vormgeeft. Met toewijding en expertise werken zij niet alleen aan het behandelen, maar vooral ook aan het voorkomen van ziekte. De assistenten in de apotheek begeleidt cliënten in het nemen van meer verantwoordelijkheid voor eigen gezondheid, een gezonde leefstijl en zo min mogelijk medicijngebruik.

Deze aanpak levert winst op voor iedereen: gezondere cliënten, meer voldoening voor zorgverleners, betere samenwerking in de eerstelijnszorg en lagere zorgkosten.

Aankomende activiteiten binnen het WSV


Contact
Contact