Bel ons
Menu Sluit

Maak kennis met fysiotherapeut Chiel Olijhoek

Beste lezer,

Mijn naam is Chiel Olijhoek. Recent heb ik de master (of science) titel behaald in de psychosomatische fysiotherapie (PSF). Ik kan mij goed voorstellen dat u zich afvraagt wat PSF inhoudt en wat een psychosomatische fysiotherapeut precies doet. PSF richt zich op de wisselwerking tussen lichaam en geest/brein. In een psychosomatische benadering is er aandacht voor het verhaal achter de klacht. Tijdens een behandeling maakt de patiënt contact met zijn of haar lijf. Dit geeft inzicht in welke factoren de klacht beïnvloeden. Vaak geeft het lichaam hen hele waardevolle en ”eerlijke” informatie.

Voorbeelden van onderwerpen waar psychosomatische therapeuten zich mee bezighouden zijn de invloed van angst op het stresssysteem en de invloed van heftige en vaak aanwezige angst op het herstelvermogen en het verteringsstelsel. Daarnaast komt ook de invloed van langdurige fysieke klachten op de psyche aan bod. Er komen steeds meer inzichten en theorieën over deze onderwerpen.

In de regio Uithoorn zijn er fantastisch zorgprogramma’s ontwikkeld voor chronisch pijn en angst/stemmingsstoornissen. De belangrijkste participanten zijn de huisartsen, POH-GGZ, psychologen en (psychosomatische)therapeuten. Ik vind het belangrijk om goede scholing voor de behandelaars te organiseren, korte communicatielijnen te hebben en goed gebruik te maken van elkanders expertise.

Met vriendelijke groeten,
Chiel Olijhoek

Chiel Olijhoek is in 2013 een zelfstandige praktijk gestart, praktijk Olijhoek in Uithoorn. Daarnaast is hij op dit moment is de kartrekker van het zorgprogramma chronisch pijn.

De werkdagen van Chiel zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op deze dagen is hij bereikbaar via  06 – 34 89 91 21.

Verder lezen?

Bekijk alle berichten

Contact
Contact